Velkommen til Terapi & Trenings avdelingen


KLINIKK FOR ALLE BRYN, TIDLIGERE BRYN MEIDSINSKE SENTER. 6 etg Brynsenter

De samme dyktige terapeutene i en litt ny og bedre innpakning.

VI TENKER TVERRFAGLIG!

Jo mer det forskes på muskel- og skjelettplager, hodepine/migrene og svimmelhet, desto mer innser forskere at man ikke kan benytte seg av standardiserte behandlingsopplegg for å gjøre pasientene friske.

Hver enkelt pasient er unik og trenger et skreddersydd behandlingsopplegg for å oppnå best mulige resultater.

den første terapeuten du møter på Klinikk For Alle Bryn har ansvar for å undersøke deg å tilrettelegge de behandlingene du trenger for å bli frisk.

Det er dette vi i Klinikk For Alle har spesialisert oss på, helt siden vi etablerte oss for 25 år siden

I dag er Klinikk For Alle en landsdekkende kjede med tverrfaglige klinikker i de fleste store norske byer og hver år utfører vi mer enn 350 000 behandlinger.

FOR PÅMELDING ELLER MER UTFYLLENDE INFORMASJON OM VÅRE KURS KONTAKT KURSANSVARLIG KAROLINE F. HANSEN: karolinef.hansen@klinikkforalle.no / 476 19 507

Dette kan du trene hos Klinikk for Alle på Bryn Senter
Mensendieck

Mensendieck er en treningsform som stammer fra faget Mensendieck-Fysioterapi. Det er en skånsom, men allikevel effektiv måte å styrke rygg og bedre balanse. Det jobbes mye med holdning, samt å styrke skuldre i relasjon til nakke. Programmet er delt opp i 4 deler:

Aktiv oppvarmingsdel – alle øvelsene gjøres i stående, vi blir gode og varme, øver opp kroppsbevisshet og balanse.

Stående serie – styrke og balanse øvelser.

Liggende styrke øvelser.

Avspenningsdel på 15 min. Her benyttes forskjellige avspenningsteknikker, gjøres liggende

Senior Trim

Senior Trim er pilates-inspirert trening hvor alle øvelser foregår i stående posisjoner eller sittende på stol/ stor ball. Målet med treningen er å styrke hele kroppen, særlig mage og rygg, samt å få bedre bevegelighet, balanse og kroppsholdning. Passer for alle!

Fysio-Pilates

Fysio-Pilates er en skånsom treningsform der målene er å styrke hele kroppen, med særlig fokus på dyp mage-, rygg- og bekkenmuskulatur. Fysio-Pilates øvelsene vil også bidra til økt kroppskontroll og balanse, samt bedre holdning. Treningen foregår i rolig tempo, med bruk av egen kroppsvekt, i samspill med indre fokus og pust. Kurset passer for alle, også for de med muskel- og skjelettutfordringer. Timen holdes av klinikkens terapeuter som vektlegger tett oppfølging under timen. Instruktørens mål er at alle skal få en trygg og god opplevelse gjennom trening og mestring

 Trening for gravide

Trening for gravide er en gøyal time der vi beveger oss til musikk med enkle trinn. Vi løsner opp i stive muskler og styrker viktige områder for gravide. Fokuset ligger på bekken og bekkenbunn. Timen passer for alle gravide. For gravide med bekkenleddsplager anbefaler vi en vurdering i forkant av vår fysioterapeut Elisabeth Wergeland. Dette for å kunne gi individuelle råd, eventuelle tilleggsøvelser og behandling.

Yoga

Yoga handler om å komme i kontakt med seg selv, kroppen og pusten. De fysiske asanaer-/stillinger i yoga løser opp spenninger i muskulatur, der det har oppstått blokkeringer og styrker steder som er skadet eller blitt svekket. De indre organene og fordøyelsen stimuleres gjennom økt blodsirkulasjon. Dette resulterer i en økt sirkulasjon, en lettere og sterkere kropp, samt et roligere sinn. Vi tilbyr to forskjellige yoga kurs:

 Hatha 2

Hatha 2 (dynamisk) egner seg for de som allerede har litt erfaring med yoga, eller som er nybegynner, men i god fysisk form. Variasjoner blir gitt avhengig av ditt nivå. Her blir du tatt gjennom forskjellige sekvenser der det blir lagt vekt på god flyt og mye kraft i øvelsene.

 Hatha 1

Hatha 1 (for avspenning) egner seg for nybegynnere så vel som for mer erfarne. Variasjoner blir gitt avhengig av ditt nivå. Her blir du værende lenger i hver stilling, blandet med sekvenser av flyt. Tempoet er noe roligere, men du kan velge å legge mer eller mindre kraft i øvelsene. Det vil bli lagt vekt på at du skal høre på egen kropp og hva den trenger. Instruktøren inviterer til øvelser, og så er det opp til deg om og hvor mye du går inn i dem.

Hver time starter med en lett meditasjon med bevissthet på pust og tilstedeværelse. Deretter blir det rolige, oppvarmende øvelser, før du henholdsvis tas inn i en flytende sekvens med styrkende asanas (øvelser) i dynamisk vinyasa, og mer statiske øvelser med noe flyt i moderat hatha. Avspenning er kremen av en yoga time. Derfor avsluttes timene med en nydelig avspenning der du får tid til å integrere i kroppen de prosessene som yoga ofte starter.

 Trening for ekte mannfolk

Trening for ekte mannfolk er en effektiv time med fokus på å styrke hele kroppen ved hjelp av enkle øvelser med både vekter og egen kroppsvekt. Økt styrke, muskelmasse og fettforbrenning vil være målet med disse timene.

Påmelding

FOR PÅMELDING ELLER MER UTFYLLENDE INFORMASJON OM VÅRE KURS KONTAKT KURSANSVARLIG KAROLINE F. HANSEN: karolinef.hansen@klinikkforalle.no / 476 19 507

Velkommen til oss i en ny og forbedret utgave.