– Du må bare telle til ti og hoppe

 

Bendik Dalene har vært aktiv hele livet. Nå hjelper han andre å komme seg opp og ut gjennom jobben som butikksjef hos Bryn Sport.

Tett på Bryn Senter 25 år. Intervju med Bryn Sport. Tett på Bryn Senter 25 år. Intervju med Bryn Sport.

SPORTSENTUSIAST: Det er lett å motivere andre til å kjøpe velegnet utstyr til treningen når dette er lidenskapen til daglig leder hos Bryn Sport, Bendik Dalene, og kollegaene. (produkter: Trespass belte med drikkeflaske 299,- Arceryxx jakke NÅ 999,-)

– Alle de ansatte her er veldig aktive på privaten, så vi har folk innenfor de fleste fagfelt. En er veldig god på ski, mens en annen er veldig god på egen- og hjemmetrening. Jeg og en annen er veldig opptatte av fotball og løp, og vi har en eier som driver og har drevet mye med løp, så vi føler vi har god kompetanse og mange nyttige erfaringer vi kan dele med kundene våre, forteller Bendik Dalene.

24-åringen fra Porsgrunn har gjort kometkarriere siden han kom til Bryn Sport i april. Allerede måneden etter ble han butikksjef, og han trives godt i rollen.

– Jeg føler det viktigste med jobben er å sørge for at butikken alltid ser ”sharp” ut og å passe på at personalet blir godt fulgt opp og tatt hånd om. Det er en del rutiner og regnskap som skal gjennomgås, men for meg er det også veldig viktig å få de ansatte rundt med til å trives og gi dem en følelse av eierskap til butikken, som øker deres motivasjon for å gjøre sitt beste hver dag, forteller Bendik.

Med bakgrunn fra blant annet fotball og idrettslinjer, har Bendik tilegnet seg særlig god kunnskap om sko, som er et av satsningsområdene til den lokalt tilpassede sportsbutikken.

– Vi dekker behovene til de fleste, og er spesielt gode på sko, forteller butikksjefen, som er fornøyd med å jobbe i en av få butikker i landet som selger joggesko fra Hoka.

– De er helt fantastiske. Det er ingen som slår dem på demping, og nå er de blitt bedre på utseende også. Hoka er noe av det vi selger mest av og er mest stolte av.

Bendik merker at mange ser på høsten som en gylden anledning til å bevege seg mer.

– Mange trenger bare litt god hjelp og noen produkter de blir fornøyde med. Det er mye fokus på hjemmetrening nå, så vi sørger for å ha godt med utstyr for de som bare vil trene hjemme i stuen, forteller Bendik, og legger til at det er spesielt aldersgruppen 35-55 år som ønsker tips til å komme i gang med treningen.

– Det er jo veldig ”in” å trene nå – alle skal trene og være i god form. De eldre har ofte kontroll på treningen allerede, så det er gjerne de som er midt i livet som spør om gode råd for å komme i gang. Mange etterspør produkter de har sett på TV og på nett, og søker info om hva man kan bruke dem til.

For mange er det de første skrittene som er de aller tyngste.

– Du må bare stupe i det, telle til ti og hoppe. Det finnes ingen snarveier. Jeg er jo ung og i ganske god form selv, og trening har alltid vært en del av livet, men når du først får gode treningsrutiner går det automatisk etterhvert. Du må bare få i gang rytmen. Start med å gå noen turer – toppturer er populært! Ta med deg venner og familie og få en god opplevelse, da er det lettere å bygge videre på det, råder Bendik.

Tett på Bryn Senter 25 år. Intervju med Bryn Sport.  Tett på Bryn Senter 25 år. Intervju med Bryn Sport.

Tett på Bryn Senter 25 år. Intervju med Bryn Sport.  Tett på Bryn Senter 25 år. Intervju med Bryn Sport.

Tett på Bryn Senter 25 år. Intervju med Bryn Sport.  Tett på Bryn Senter 25 år. Intervju med Bryn Sport.

Jotunheimen pannebånd 149,- Tennisballer 29,- pr stk Hoka sko, mann 1699,- Rubber bands Abilica 249,- Abilica Dumb bells 3 kg vekter 399,- 2 stk  Norrøna T-skjorte, mann 399,- Cloud Flow sko, dame 1699,-