Å kjøre fra sted til sted, stoppe på gøyale attraksjoner underveis og ta alt i sitt eget tempo er gode argumenter for å planlegge ferieturen bak rattet i år. Men bilsyke, lange strekninger og trette barn i baksetet kan tale imot. Her er 5 tips som gjør ferien på veien mindre humpete.

1.Husk solkrem

Både barn og voksne må smøre seg godt i sommersolen. Selv uten direkte sol er det lurt med god solbeskyttelse. La Roche-Posay har solkrem spesielt utviklet til barn med meget høy beskyttelse mot både UVA- og UVB-stråler. Unngå solbrenthet og kos dere i sommersolen!

Solkrem barn ferie tips

Solbeskyttelse for baby og barn. 179,- / 279,-

2.Ikke la ferien bli ødelagt av reisesyke

Ingenting ødelegger med for en bilferie enn reisesyke. Her er det greit å være forberedt! Sea Band akupressurarmbånd gir rask hjelp mot reisesyke og kvalme hos både barn og voksne uten bruk av medikamenter. Akupressurarmbåndet virker gjennom å trykkmassere akupunkturpunktet P6 på håndleddet. Armbåndet kan brukes forebyggende, men gir også rask hjelp også etter at kvalmen har oppstått.

reisesyke reisesykearmbånd barn

Reisesyke-armbånd for barn 144,-

3.Hold bakterier på avstand

Små barnehender vil utforske alt på bakkenivå vi voksne ikke får med oss. Før isen serveres kan det være greit med litt antibac dersom man ikke har tilgang på vask og såpevann. Antibac fra Pharma tørker ikke ut huden, er mild og skånsom mot hendene, dermatologisk testet og anbefalt av Norges Astma og Allergiforbund. Si farvel til bakteriene og nyt isen i sola!

antibac bilferie tips reise

Antibac gel og servietter. 40,- / 74,-

4.Gøyale aktiviteter gjør avstander kortere

Urolige barn i baksetet? Lange strekninger kan gå ut over humøret. Reisespill gjør bilturen gøyere for små og roligere for store. Jumbo-yatzy med ekstra store terninger som er lett å finne igjen er en vinner på biltur!

jumbo-yatzy reisespill

Jumbo-yatzy 149,-

5.Vær forberedt på småskadene

Lek og moro hører ferien til, og med dette følger det ikke så sjeldent skrubbsår og blåmerker. Ha alltid et reiseapotek i bilen som inneholder de viktigste tingene som plaster, bandasje og sårvask. Ekstratips: Gråten stilner ekstra fort med en iskrem til pasienten når plasteret er på plass.

miniapotek reiseapotek bilferie

Miniapotek 249,-

Morsomme leker alle kan være med på

Underveis på turen er det alltid moro å få med alle på en bil-lek. Dersom du har tid til å planlegge kan du lage en morsom quiz, hvor du trekker inn spørsmål om stedene dere skal besøke. Men om du ikke rekker å forberede noe kan man alltid ty til en gammel klassiker.

Mitt skip er lastet med

En virkelig klassiker på veien. Førstemann begynner for eksempel med å si «Mitt skip er lastet med appelsiner»! Nestemann må da laste sitt skip med noe som begynner med bokstaven A. F.eks: «Mitt skip er lastet med apekatter»! Slik går leken til noen ikke klarer å svare. Psst! Husk at det ikke er lov å bruke det samme ordet to ganger.

Førstemann

I førstemann gjelder det å observere omgivelsene. Dersom f.eks sjåføren sier «Førstemann å se en rød bil!» må alle følge godt med til noen roper «jeg ser en rød bil!» Da er det denne personen sin tur til å bestemme hva man skal se etter, men den som bestemmer må være musestille til noen andre er ord-sjefen.

Telleleken

Teller Frida først 20 røde bilder eller teller Jonas først 20 blå? Igjen må man følge nøye med på omgivelsene sine.