Sommerferien er på hell, første skoledag er rett rundt hjørnet og barn over hele landet gleder seg. Mye skal på plass til den store dagen, både for førsteklassingene, men også for de som trenger å oppgradere skolesekken, matboksen eller drikkeflaska. Vi på Bryn Senter gir deg inspirasjon og gode råd til alt du trenger til skolestart i barneskolen. 

 

Solid skolesekk

Å investere i en god og solid skolesekk er neimen ikke tull; med riktig sekk forhindrer du eventuelle fremtidige ryggplager. Barn og unge er nemlig mest utsatt for belastningsskader i rygg og skuldre.

Det er med andre ord ikke bare utseendet som teller, men en del andre faktorer som spiller inn når du skal gå til innkjøp av den mest ideelle ranselen.

Tips til deg som skal kjøpe skolesekk:

  • Ta med barnet i butikken for å prøve aktuelle skolesekker > En skolesekk tilpasser seg ulike skuldre, rygger og høyder. Det er derfor helt essensielt at barnet ditt prøver ulike modeller for å se hvordan sekken kjennes ut på ryggen.
  • Ikke kjøp for stor sekk > Sekken skal ikke gå mer enn 10 cm nedenfor midjen, og ikke veie mer enn 10% av kroppsvekten til barnet. Blir den for tung kan dette påvirke utviklingen av ryggsøylen. 
  • Skulderstroppene må justeres slik at de ikke gnager i nakke og hals > Det skal være behagelig å ha stropper på skuldrene. Heldigvis har mange av de nye sekkene gode muligheter for justering; bli kjent med dem. 
  • Ranselen skal ikke være for bred > Armer og ben må kunne bevege seg fritt. 
  • God polstring i ryggen og stropper ved hofte, brystet og bekken er nødvendig > Det er disse områdene av kroppen som skal bære det meste av tyngden til sekken. Ved å bruke stroppen over brystet, får du sekken tett inntil ryggen.
  • Vær forberedt på regnværsdager > Unngå våte sekker, gå til innkjøp av sekker som enten har vanntett stoff eller hvor regntrekk følger med.

Ekspertene anbefaler også at en skifter ut skolesekken 2-3 ganger i løpet av barneskolen, men dette avhenger også at barnets utvikling.

alt du trenger til skolestart i barneskolen hos bryn senter

BECKMANN: SKOLESEKK 1.KLASSE FOTBALL 22 L //TANUM, BERGANS: 2GO 24 L, CERISE PEGASUS, 1.-5.KLASSE //BRYN SPORT, BECKMANN: SPORT COLOR 32 L, 5.-7.KLASSE//MORRIS, BERGANS: 2GO 24 L, MIDNIGHTBLUE TRIANGLE, 1.-5.KLASSE//BRYN SPORT, BECKMANN: PURPLE MINDY 22 L, 1.KLASSE//TANUM, BECKMANN: 5760 SPORT BLUE 32 L, 5.-7.KLASSE//MORRIS

Kilde: ABC Nyheter, KK, Nrk

Pennal og alt tilbehør

Like gøy som å få en ny skolesekk på plass til første skoledag, er det å få et pennal som rommer alt ifra penner, viskelær og blyantspisser. Du husker kanskje til og med gleden over å få ditt aller første? Ofte finner du sekker som har matchende pennaler til. Eller så har kanskje datteren eller sønnen din en favorittfigur? Det fins i så fall et hav av morsomme muligheter der ute.

alt du trenger til skolestart i barneskolen finner du hos bryn senter

MINIONS PENNAL MED TILBEHØR//NILLE, GIOTTO MEGA TRI FARGEBLYANTER//TANUM, AGENDA BLYANTSPISSER, ROSA//NILLE, BECKMANN: DOBBELT PENNAL TIL 1.KLASSESEKK MED TILBEHØR, PURPLE MINDY//TANUM

Kreativ matboks og drikkeflaske

«Uten mat og drikke, duger helten ikke» –  ordtaket som vi alle kjenner så godt til gjelder spesielt for elever som fort blir trøtte og mette i løpet av en skoledag. Da er det spesielt viktig å få i seg godt nok med næring og vitaminer. I dag får du matbokser og drikkeflasker i kreativt og artig design i mange farger. Her er det bare å leke seg, mikse og matche.

alt du trenger til skolestart matbokser og drikkeflasker hos bryn senter

BLAFRE: MATBOKS I PLAST, ETT ROM, TRAKTOR, MARINEBLÅ//TANUM, BLAFRE: MATBOKS I PLAST, ETT ROM, REV (LYS GRØNN)//TANUM, SISTEMA DRIKKEFLASKE TWIST ‘N’SIP, 330 ML//RAFENS, KIDS MATBOKS, 13 CM//NILLE, KIDS DRIKKEFLASKE, 38 ML//NILLE, COOLGEAR DISPLAY DRIKKEFLASKE BARN 4.ASS FARGER//RAFENS

Morsomme effekter

Gjør litt ekstra stas på skolehverdagen til barnet ditt. Gå for morsomme viskelær med deres favorittfigurer på, pynt sekken med søte bamser, gå for tekstilbokbind i morsomme farger eller gå for ett av årets mest populære leker; Fidget Spinners som gir et avbrekk fra skjermen og gir bedre konsentrasjon.

alt du trenger til skolestart i barneskolen hos bryn senter

INFINITY TWISTER//KOZMOS, BOKBIND TEKSTIL (I FLERE DESIGN)//NILLE, TY BAMSE NØKKELRING (REV)//TANUM & KOZMOS, POKEMON-PENNAL MED INNHOLD//NILLE, TOP MODEL VISKELÆR//KOZMOS