Bli med på vår Grønne Lørdag 27. april

Vi setter fokus på miljøet rundt oss og håper du blir med - lørdag 27. april
Vi arrangerer Grønn Lørdag for første gang på Bryn Senter.

Programmet for dagen:

Bike Fixx fra kl. 11-16 
Vi får besøk av Bike Fixx som er proffe mekanikere som reparerer kundenes sykkel helt gratis. Gutta smører og ordner vårpussen på syklene og setter horn på barnas sykler. Om de avdekker noen større mangler eller feil på syklene tar de kontakt med kunden for å høre om kunden er interessert i å reparere sykkelen og deretter avtaler de evt. pris på jobben.

Det er så mange fine sykkelturer man kan ta i bydelen vår og Bryn Senter vil være med å sette fokus på dette.

Plogging = jogging med mening  fra kl. 12-16
Denne trenden kommer fra Sverige og har skapt overskrifter over hele verden.
Plogging er det nye på treningsfronten - og på miljøfronten. For nå skal de to aktivitetene jogging og søppelplukking kombineres.
Vi oppfordrer kundene til å bli med rundt i nærområdet å plukke søppel samtidig som de mosjonerer.
Klinikk for Alle skal bistå med trenere/instruktører som tar turen rundt Østensjøvannet. Oppmøte kl. 12 og 14 ved hovedinngangen. 
Vi har laget egne Bryn søppelposer som kundene kan bruke, og de første 100 som leverer inn en pose med søppel får et gavekort på senteret på 100,- som takk for innsatsen.
 
Bygg din egen Humlekasse fra kl. 12-16 
I samarbeid med Østensjøvannets Venner kan man få være med å lage sin egen humlekasse gratis. En kjempefin aktivitet for hele familien som setter fokus på Østensjøvannet. Målet til Østensjøvannets Venner er å bevare kvaliteten på naturen i og omkring Østensjøvannet i Oslo slik at kommende generasjoner kan oppleve et bærekraftig biomangfold. Dette vil vi gjerne være en del av.

Lions Tulipanaksjon - Tulipaner med mening
Lions Club Oslo / Bryn holder sin årlige tulipanaksjon der de selger tulipaner for å skape oppmerksomhet om, og for å finansier det forbyggende og holdningsskapende arbeidet Mitt Valg blant barn og unge.  Målet er å styrke positive aktiviteter for barn og unge slik at det blir lettere å velge bort problemadferd.

Møt Roede-teamet på Grønn lørdag fra kl.11-14
Roede-kostholdet baserer seg på Helsedirektoratets anbefalinger, og vi kan derfor med god grunn si at ved å følge våre anbefalinger vil du bidra til et sunnere og mer bærekraftig kosthold. 
 
 
shutterstock_1115182172
shutterstock_1213592689

Bryn Senter er stolte over å være miljøfyrtårn sertifisert

 
Mange av våre butikker har et grønt fokus og her er noen eksempler:
Al Dente:
Har byttet ut plast med papirsugerør og papirposer.

Auster Frisør:
Hos Auster er vi veldig bevisst på hvilke miljøhensyn vi kan ta, og samtidig levere gode resultater til våre kunder.
Vår hovedserie Oway er svært viktig for oss, miljøet og kundene våre, både når det kommer til fair trade, testing på dyr, emballasje, frakt og ingredienser.
Hos Oway står miljøet i fokus, og det økologiske perspektivet er sentralt gjennom hele verdikjeden – fra produksjon til distribusjon. Ingrediensene dyrkes på egen biodynamisk gård.
Under Grønn lørdag har de tilbud på denne serien, alle som kjøper to produkter fra Oway får med ett gratis reiseprodukt og en håndkrem. 

KappAhl:
Tekstilinnsamling
Responsible Fashion – Care and Rewear. Lever dine gamle tekstiler til butikkene våre, så kan vi sammen redusere avfallsmengden og spare på jordens ressurser.
Flere tusen tonn klær, sko og andre tekstiler kastes hvert år i husholdningsavfallet og store mengder havner på søppelplassen. Nesten alle tekstiler som kastes kan utnyttes videre.
Vi vil gjøre det enkelt for deg å ta bærekraftige valg. Derfor kan du levere inn alle dine gamle tekstiler til KappAhl.
Slik gjør du:
Ta med en lukket pose tekstiler til nærmeste KappAhl- eller Newbiebutikk. Vi tar imot alle typer klær, hjemmetekstiler, accessories og sko. Også ødelagte tekstiler, så lenge de er tørre og ikke veldig skitne.
Vis posen til personalet i kassen, og legg den deretter i innsamlingsbeholderen like ved.
Som takk får du en verdisjekk på 50 kroner pr pose som du kan bruke neste gang du handler klær hos oss*.
Tekstilinnsamlingen gjelder kun privatpersoner, vi har ikke kapasitet til å inngå samarbeid med virksomheter eller organisasjoner.
*50 kroner rabatt ved kjøp over 300 kroner. Gjelder kun i våre fysiske butikker. En kupong per kjøpstilfelle. Kan ikke kombineres med andre rabatter eller tilbud. Kan ikke innløses i kontanter. Gyldig i 3 måneder fra innleveringsdato.
 
Cubus:
Hos Cubus har de fokus på både på økologisk bomull og svanemerkede klær. De oppfordrer kundene til å ta med egne poser eller kjøpe deres fine resirkulerte bager i stedet.  Velger man likevel å kjøpe en pose til 2 kroner går overskuddet av salget til miljøtiltak.
 
Kicks: 
Natural Choice
I dag ønsker stadig flere av oss å gjøre bevisste skjønnhetsvalg, og for oss i KICKS er det viktig å utvide tilbudet av produkter og varemerker.
Derfor har vi omsorgsfullt valgt ut et sortiment av sertifiserte produkter og dessuten varemerker som har valgt å ikke sertifisere produktene sine, men som jobber aktivt med ingredienser og bærekraft. Vi har delt merkingen inn i fem kategorier for å gjøre det lettere å finne frem: Naturlig, Økologisk, Fairtrade, Miljømerket og Vegansk.
Lørdag 27. april får du: – 20% på merket Skin Treat Kroppspleie.
 
Bjørklund:
Resirkulering: Vi resirkulerer alle klokkebatterier.
Allergivennlige produkter: Barneklokker fra GUL har urkasser av titan, og er derfor allergivennlige. 
Fair Trade: Diamantene våre er sertifisert gjennom Kimberly-prosessen, som sikrer at de ikke er konfliktdiamanter.
Gjenbruk: Gullet vi bruker i smykkene våre er resirkulert/gjenbrukt gull.
TRIWA X HUMANIUM METAL HU39-D
TRIWA x Humanium Metal er en klokke laget av ødelagte ulovlige skytevåpen, laget i samarbeid med svenske utviklingspartner IM. Klokken er laget av det som pleide å være en destruktiv kraft, nå omgjort til noe målrettet. Salget fra klokken genererer økonomiske ressurser som brukes til å gjenoppbygge konfliktsårede samfunn og støtte ofre for væpnet vold.
Humanium Metal Initiativet av svenske IM støttes av lokale myndigheter og noen av de mest anerkjente internasjonale eksperter og fredsforkjempere. Det er ingen gimmick her. Bare en ny klokke, laget av ødelagte skytevåpen, for å bekjempe vold og fattigdom.
- It is time for peace. –

Tilbords
Ta med din gamle stekepanne og få 500,- i rabatt på stekepanne til ord. pris ved kjøp av ny stekepanne. Tilbudet gjelder for Tilbords kundeklubbmedlemmer.
Alt av overskuddet fra salget av poser i butikk går i sin helhet til bistandsarbeid og miljøarbeid gjennom Tilbords Foundation.
 
Bik Bok:
Vi har handlenett laget av resirkulert polyester
BCI produkter! BCI står for Better Cotton Iniative - Ved å kjøpe bomullsprodukter hos Bik Bok er du med å støtter en ansvarsfull bomullsproduksjon (les mere på bettercotton.org)
Flere av våre jeans har også Faretrade bomull.
Våre "plastposer" er laget av sukkerrør og er 100% resirkulerbar.
Lørdag 27. april får du:
-100,- avslag på alle Jeans merket med BCI og handler du for over 500,- får du med et handlenett hos oss.

Morris:
Epic Phantom BIO- er en koffert laget av resirkulert plast

Nille:
Er stolte av samarbeid med barnekreftforeningen hvor overskuddet av salget av deres kubbelys går til tilbake til det viktige arbeidet de gjør

Clas Ohlson:
Clas Ohlson tilby pant på blekk patroner og kassetter som ellers blir kastet. Kundene får 10kr pr stk som belønning for å bidra til miljøet.
 
H&M:
Klær laget av bærekraftige materialer
I H&M lanserte vi vår aller første kolleksjon med bærekraftige materialer - i økologisk bomull - i 1995. Siden den gang har vi jobbet med å skalere opp bruken av bærekraftige materialer og i dag er 57 % av alle materialene vi bruker i H&M bærekraftige. Dette kan være materialer som for eksempel økologisk bomull, resirkulert polyester, resirkulert polyamid, lyocell, resirkulert ull og økologisk silke. Plaggene er integrert i øvrige kolleksjoner og merket med grønne «Conscious-lapper». Innen 2020 skal all bomullen vi bruker være bærekraftig og innen 2030 skal 100 % av H&Ms materiale være bærekraftige. Vi ønsker å inspirere kundene våre gjennom å gjøre bærekraftig mote tilgjengelig for alle.
Klesinnsamlingen
H&M leder en endring i en bransje som må endre seg. Vi har jobbet med hensyn til miljøet i mange år og en av våre hovedprioriteringer er at vi innen 2030 skal være 100 % sirkulære og fornybare gjennom hele verdikjeden. Dette betyr at vi implementerer sirkulære modeller i alle deler av verdikjeden vår og klesinnsamling i alle butikkene over hele verden er en av mange aktiviteter vi gjør.
 
Kundene kan levere inn klær og tekstiler fra alle merker og i all slags stand. Som takk får de en rabattkupong per innleverte pose på 10% på en valgfri vare som kan brukes ved neste kjøp. Plaggene og tekstilene som samles inn sorteres hos vår samarbeidspartner I:Collect. Her har de en egen avdeling som har spesialisert seg på å finne vintage-skatter og de holder seg konstant oppdatert hva som er mest ettertraktet i de beste vintage-butikkene. En annen avdeling har fokus på gjenbruk og resirkulering. Til og med klesstøvet i luften fra millionene med tonn av klær brukes på nytt.
I:Collect er en kommersiell samarbeidspartner som kjøper inn det som samles inn fra H&M. Eventuelt overskudd donerer H&M til veldedighet og i Norge går dette til Unicef Norge.
I 2014 kom H&M med de første plaggene laget av resirkulerte materialer fra egen klesinnsamling, målet er å skalere opp andelen av plaggene som nettopp kommer fra innsamlede ressurser.
I hele april måned vil alle våre kunder får 2 rabattkupong per innleverte pose på 10% på en valgfri vare som kan brukes ved neste kjøp.
 
Lille Persille:
All takeaway emballasje er i trefiber eller bioplast.
Lille Persille tilbyr både økologisk og Fair Trade kaffe og iste
De tilbyr også glutenfri mat, vafler og kaker.
Velkommen til en hyggelig cafè på plan 3.
 
shutterstock_61264249
suzhou_factory_012-