Deilige kakeoppskrifter fra Anne Brith

Lag deg noe godt, som smaker herlig og ser minst like godt ut!


Bryn Senter var så heldige å få besøk av bake-blogger Anne Brith og etter det vellykkede arrangementet så la hun også igjen noen deilige kakeoppskrifter.

Unn deg noe godt og lag disse deilige cupcakene i hhv. vanilje og sjokolade - i tillegg får du også her oppskriften på frosting:

Om du har spørsmål til noen av oppskriftene kan du spørre Anne Brith på facebook eller på www.annebrith.no
 
VANILJECUPCAKES
150 g smør i terninger
200 g sukker
2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
250 g hvetemel
2 egg
3 dl melk
Miks smør og sukker hvitt med grind. 
Ha i eggene og bland dette godt. 
Ha i det tørre og bland dette sammen.
Hell i melken og bland det hele til en fin og jevn røre.
Ha røren i muffinsformer og stek dem på 175 grader varmluft i ca 17 minutter.
 
Sjokoladecupcakes
150 g smør
3 store egg (ev. 4 små)
5 dl sukker
1 1/2 dl kakao
4 dl lettrømme
2 ts vaniljesukker
7 dl hvetemel
3 ts bakepulver
1 dl melk
Smelt smøret i en kjele og avkjøl.
Skille eggene og bland sukker, eggeplommer og halvparten av det smeltede smøret godt sammen.
Rør ut kakaoen i resten av smøret og bland dette inn i røren. Rør deretter inn rømme og vaniljesukker. Bruk stålvisp for å få det jevnt.
Sikt hvetemel og bakepulver og ha det i deigen sammen med melken. Bland til en klumpefri deig.
Pisk eggehvitene stive og vend dem forsiktig inn i røren. Fyll til slutt muffinsformer med ca. 55 g i hver.
Stekes ved 175 °C i 20 minutter.
 
VERDENS BESTE FROSTING
3,5 dl melk
 3 ss mel
Kokes opp til en pudding og avkjøles.
500 g smør (kjølig kuttet i terninger)
500 g melis
Det er viktig at smøret er iskaldt. Hvis du har smør som er romtemperert vil ikke frostingen binde seg på samme måten og du vil få et dårlig resultat med en frosting som nesten ser ut som en saus. Dette gjelder også om du ikke klarer å vente med å kjøle ned melkepuddingen. Den må være iskald.
Pisk melis, smør og pudding sammen i ca 15 minutter. Ha i rosa farge og sprøyt ut roser med tip 127. Pynt med grønn frosting for blader ūüôā
Frostingen kan smakstilsettes med vanilje, sjokolade, sitron, rom eller annen smakstilsetning etter ønske.
I starten kan det se ut som om frostingen skiller seg og alt er ødelagt men bare miks dette godt sammen. Jeg bruker ballongvisp når jeg mikser dette sammen.

Lykke til med bakingen og kos deg masse!
bryn
vaniljecupcakes