Eventyrlige Hunderfossen

Hunderfossen byr på full fart og heftige adrenalinkick for store og små, men her det også rom for hvilepuls og den gode følelsen av at her er det godt å være sammen.




«Har elsket denne parken i alle år. Var der hvert år når unga var små, nå er de voksne så jeg hadde ikke vært der på mange år. Endelig kunne jeg dra dit igjen med barnebarnet. Vi koste oss like mye begge to.»

Slik lyder en av svært mange overstrømmende anmeldelser av Hunderfossen. Responsen viser at det naturskjønne eventyrriket i Gudbrandsdalen, bare 15 min. fra Lillehammer, har lykkes med ambisjonene sine:

Når du går inn portene, trer du inn i et spennende eventyr hvor det føles godt å være. Hunderfossen handler om så mye mer enn å løpe heseblesende fra attraksjon til attraksjon.

Bestill billetter til Hunderfossen Eventyrpark her

Norges største samling av troll

Eventyrriket Hunderfossen består av Eventyrparken, Barnas Gård og Hunderfossen Hotell & Resort. Her finner du Norges største samling av troll og eventyr. Det årelange samarbeidet med Ivo Caprino har gjort Hunderfossen til en fast destinasjon for tusenvis av feriegjester fra hele Norge.

Men husk; en dag kan bli litt lite. Her finnes mer enn 60 attraksjoner og aktiviteter for store og små.

Her er en liten oversikt over de mest populære attraksjonene. Hvilke opplevelser tror du blir favorittene i din familie?

For deg som elsker fart og spenning

I sommer åpner vi en helt ny attraksjon som gir både luft i håret og en fin dose magekil. Om bord i tøffe dragevogner får dere bli med Fyr & Flamme på et spennende eventyr. Ta plass på drageryggen og gjør deres beste for å temme de ville dragene. Les mer her 

Hunderfossen Rafting: Geysirer, vanntåke og fossefall i over en halv kilometer lang kunstig elv.

Høydeparken: Kjenn suget i magen når du klatrer i høyde med tretoppene og ser ned på de frådende vannmassene i raftinganlegget.

Il Tempo Extra Gigante: Norgeshistoriens mest spinnville bil, designet av selveste Kjell Aukrust, i en kjøreopplevelse av de sjeldne. Bygget for hånd av motorentusiaster i bilbyen München. Med toppfart på 65 km/t er du garantert adrenalinkick og uorganisert frisyre ved målgang.

For de minste Eventyrparken er et eldorado også for de aller minste. Den lille bilbanen og Traktorbanen er perfekt for små motorinteresserte, mens andre vil garantert hygge seg i Lekehuset for småtroll eller på en fantastisk reise gjennom norske folkeeventyr i det store Eventyrslottet.

For de badeglade

I 2020 ble bassengområdet i Eventyrparken kraftig modernisert, og er tilpasset hele familien. 33 nye vannleker, alt fra det grunne småtrollbasseng til vannsprutetårn og vannsklie for de vågale. Og før sommeren kommer det en nyhet som vi tror vil engasjere både barn og voksne.

For de som er glad i dyr

Barnas gård: Barnas Gård ligger idyllisk til, på en gammel husmannsplass med utsikt over Gudbrandsdalen og Lågen. Her kan du kose, klappe og mate dyrene. Barnas gård har også en spennende klatreløype og skogsbilbane - perfekt for å få utløp for energi og lekelyst. Og når blodsukkeret blir lavt hos store og små, er gårdsbutikkens fristende meny perfekt.

Les mer og bestill billetter til Barnas Gård her 

Trenger du overnatting?

Hunderfossen Hotell & Resort har komfortable hytter, praktiske leiligheter og koselige hotellrom - kun 400 meter fra Barnas Gård og Eventyrparken.

Sulten?

Eventyrparkens 11 små og store spisesteder har noe for enhver smak. Vil du unne deg det lille ekstra, anbefaler vi Trollsalen som ligger under det store Trollet. Taket holdes oppe av 6 troll og veggene er dekorert med scener fra Asbjørnsen og Moes eventyrverden. Menyen i Trollsalen er komponert av råvarer fra norske elver, skoger og vidder. Alt satt sammen av vår fremragende kjøkkensjef som er levende opptatt av å ta vare på de gamle, gode mattradisjoner på en nytenkende og kreativ måte.

Lærelysten?

Lær trafikksikkerhet ved Shell kjøreskole, bli ekspert på energikilder ved Energisenteret eller test dine musikalske evner ved Kvekkofonien.

Underholdning

Hvert år settes det opp eventyrforestillinger med sang, dans og humor for hele familien.

Innhold nettside: Oversikt attraksjoner
FotografJoakimMangen-4683-2048px
Fotograf: Joakin Mangen