Hva med å prøvde denne enkle oppskriften for å lage noen gode hjemmebakte rundstykker:
Eltefrie grove rundstykker (ca 12 stk)
Vår kollega Ida har laget en enkel og god oppskrift som du kan gjøre klar kvelden før. Deigen skal stå i romtemperatur natten over. Rundstykkene får et rustikk utseende og passer ypperlig til påskefrokosten.
450 g hvetemel
50 g kruskakli eller annet grovt mel
¼ ts tørrgjær
4 dl vann
Evt frø/korn til å strø på toppen
Slik gjør du:
Bland sammen det tørre i en bolle, tilsett deretter vannet. Deigen skal være klissete. Dekk bollen med plastfolie og la den stå på kjøkkenbenken natten over, til deigen er ca dobbel størrelse.
Fordel deigen i 12 muffinsformer. Bruker du muffinsbrett kan du spraye litt formfett i formen før du heller oppi deigen, men det trenger du ikke hvis du bruker silikonform. Strø over frø hvis du ønsker.
Sett rundstykkene i kald ovn og skru på 200°C. Ferdig på ca 30 min.
Oppskriften er lånt fra Nille.