En blomsterkrans i håret er det perfekte tilbehøret til sommerfester og festivaler. Linn Anette hos Floriss på Bryn Senter gir deg gode tips til hvilke blomster du bør gå for og annet du bør vite før du setter i gang med å lage din egen fargerike krans.

Det er ingen tvil om at en elegant blomsterkrans skaper blikkfang, og gir det lille ekstra til sommerantrekket ditt.

– De blomstene som er finest å bruke er Krysantemum, Limonium, Orkideer (Phalaenopsis) og Blomsterslør – denne er spesielt et must. Eventuelt kan en også legge ved Røsslyng (Calluna) som ikke alltid er tilgjengelig om sommeren fordi den vokser oppe i fjellene, men som en eventuelt kan bruke til å lage en høstkrans. Det er også fint å blande oppi noe grønt som Eføy og Eukalyptus, forteller Linn Anette.

– Hvorfor har du valgt deg ut akkurat disse blomstene?

– Disse har lengst holdbarhet; de endrer ikke karakter i løpet av en dag, og visner heller ikke. Dessuten er blomster som Brudeslør veldig luftig og derfor lett å bære på hodet. Orkideer er jo veldig fargesprakende og fin å tilføye i kransen. Eføyen betyr jo fra gammelt av; evig liv, og den dekker også kransen perfekt.

Hun anbefaler at en helst lager kransen samme dagen som den skal brukes, men hvis tiden ikke strekker til er det mulig å lage den dagen før – dog med noen forbehold.

– Man må passe på at varene er snittet og trekt opp i vann i noen timer før slik at det er godt nok med vann i stilk og blomst.

Er du derimot en av dem som ikke har like grønne fingre eller i tidsklemma, kan en alltids bestille blomsterkrans fra Floriss – dette kan du til og med gjøre dagen før den skal brukes.

Hvordan lage en enkel blomsterkrans  Hvordan lage en enkel blomsterkrans

For å lage blomsterkrans trenger du;

 • Blomsterbuketter med utvalgte blomster (gjerne forhør deg med Floriss Bryn for tips)
 • 4 stk ståltrådstrenger
 • 1 rull blomstertape
 • 1 rull tynn ståltråd
 • Blomsterkniv/ saks

De fire ståltrådene trenger du for å lage selve basisen til kransen. Floratapen gjør det enklere å feste blomstene på kransen. Den tynne ståltråden bruker du til å feste blomstene på kransen.

Slik gjør du det:

 1. Kjøp blomsterbuketter
 2. Kutt/klipp alle blomstene og det grønne, slik at de får små stilker på ca 4-5 cm. Bruk alt, også små knupper, det lager enda mer liv i blomsterkransen om blomstene er i forskjellige stadier
 3. Ta to ståltråd strenger i hver hånd og snurr de sammen, slik at du får en lengde som er litt lenger enn rundt hodet ditt
 4. Lag en løkke i den ene enden, dette blir låsen på kransen
 5. Snurr på blomstertape rundt hele ståltråden
 6. Start i enden med løkken, og fest den tynne ståltrådrullen her. Legg den første blomsten på løkken og fest med den tynne ståltrådrullen ved å snurre nedover langs stilken
 7. Legg på flere blomster og grønt videre nedover på samme måte. Husk at du bare trenger blomster på en side av kransen, så pass på at alle blomstene blir festet på samme side
 8. Når du har festet blomster på hele kransen fester du enden av ståltråden inn i løkken
 9. Gratulerer du har laget din egen blomsterkrans!

Hvordan lage en enkel blomsterkrans  Hvordan lage en enkel blomsterkrans

Hvordan lage en enkel blomsterkrans  Hvordan lage en enkel blomsterkrans

Hvordan lage en enkel blomsterkrans  Hvordan lage en enkel blomsterkrans

Se video > slik lager du blomstekrans:

Kilde video- og blomsterbilder: Floriss sentralt/Floriss Instagram @florissblomster